Donderdag 11 juli : Een goed begin…
Traject : Katwijk – Hoek van Holland (38 km – totaal 38 km)
Overnachting : Stena Brittanica (€ 160)

Het begint allemaal prima. Steven zet ons in Katwijk voor mijn geboortehuis af. Hier aan de kust is het best wel lekker weer. Een straffe wind uit het noorden geeft ons een duwtje in de rug. Langs de zee, door de duinen fietsen is altijd +1 voor mij. De zilte lucht, het geruis van de golven en het krijsen van de meeuwen voelen voor mij als een thuiskomst. Bij de toren vlak voor Den Haag doen we het eerste vakantie ijsje.

Wanneer begint een vakantie eigenlijk? Als je de deur van kantoor achter je dicht doet? Als je de tassen ingepakt hebt? Als je op je bestemming aangekomen bent? Voor mij begint hij op het moment dat ik mij moet overgeven aan de omstandigheden. Als de auto wegrijdt en ik daar met mijn spullen voor vier weken sta, dan is het zover. Vanaf dan moet ik me overgeven aan de flow. En dat lukt onder deze omstandigheden prima.

In de duinen nuttigen we ons avondmaal. Broodje met gebakken ei en een soepje. Rond kwart over zeven zijn we bij de boot. We kunnen meteen inchecken en vrij snel op de boot rijden. De fietsen passen niet in de normale standaards dus we zetten ze bij de voordeur tegen een paal. Het is een luxe boot en we hebben een mooie hut. Als we in de zon aan dek zitten wisselen we wat informatie uit met Engelse fietsers. Ze hebben een week tegenwind gehad in Nederland maar ze hebben wel genoten. Van hun krijgen we tips over het fietsen in Londen. Als we ‘s avonds in de bar zitten schuift er een dame aan bij ons tafeltje. Het is Loes die we kennen van de wereldfietser. Ze heeft gisteren het boekje gehaald en is nu aan het fietsen. Als ik de AC van het fietsen ben, dan is zij de DC. We kletsen gezellig bij maar al snel is het bedtijd. Dat is niet erg want ze fietst morgen gezellig met ons mee.

Klik op een foto hieronder om hem groter te zien. Je kunt daarna bladeren met de pijtjestoetsen

           
Vorige dag Overzicht Volgende dag