Zaterdag 13 juli : Its getting hot in here.
Traject : Woodham Walter Londen (79 km totaal 197 km)
Overnachting : Antigallican hotel ( 55,=)

De wereld is een boek en als je niet reist, dan lees je alleen de eerste bladzijde.

Na een klamme nacht staan we zonovergoten op. Het is erg mooi weer en zelfs s ochtends warmt het al aardig op. Na een ontbijt in de zon pakken we de tent in. Ik kan op pad met zonder sokken en in een korte broek. En een hoop zonnebrand.
Het eerste deel van de route gaat door een golvend landschap. Af en toe korte geleidelijke klimmetjes en soms lange lome afdelingen. Het landschap is zondermeer fraai, maar niet spectaculair of bijzonder. We doen een paar caches. Een bij een molen, een bij een kerkje en nog een bij een kerkje. Daarbinnen is het altijd lekker koel. Buiten nadert de temperatuur tropische waarden, we zitten flink boven de 30. Hiervoor zijn we natuurlijk niet naar Engeland gekomen. De garderobe van Saskia is hier in het geheel niet op ingesteld.
Door de warmte nemen we een lange pauze als de zon op zijn hoogst staat.
Veel graanvelden. Wegen met heggetjes er langs. En soms een dorpje.

Daarna gaan we verder en bij Chigwell begint Londen. We rijden langs sportvelden waar mensen (voornamelijk Indirs) in witte pakken cricket aan het spelen zijn.
De route wordt hier ook wat lastiger. Het is veel meanderen en soms door een park heen. Hier staan aanwijzingen als:

Op het punt waar vijf graspaden samenkomen, rechtdoor op het graspad dat met een flauwe bocht afbuigt naar links.

Gelukkig heb ik de gps en daarmee lukt het me aardig de route te vinden. Loes zetten we af bij een camping in de buurt van Aldborough road. Zij heeft niets in Londen geboekt en dit is de laatste mogelijkheid tot kamperen. De boerderij ziet er verlaten uit en het hek gaat piepend open maar ze verzekert ons dat het allemaal ok is. We hopen haar morgenavond weer te zien want het is wel gezellig met haar.

Voor ons begint de puzzeltocht hierna pas echt. We fietsen kilometers lang door achterbuurten bewoont door (donker) gekleurde mensen. Vervallen huizen, veel rommel op straat maar overal wel een grote glimmende auto voor de deur. In Barking Park maken we een kopje thee.
In de route hebben ze er alles aan gedaan om het niet te gemakkelijk voor ons te maken. Zo komen we langs hekjes waar je met een kale fiets al nauwelijks doorheen kan komen. Voor ons betekent dit compleet afladen. Op een andere plek moeten we via een trap over een snelweg heen en moeten we de fiets tree voor tree tillen.

In verlaten parken loungen duistere figuren en grote delen van de weg zijn bezaaid met glas. Het gaat niet hard, maar uiteindelijk komen we er wel. Bij de pont over de Theems moeten we even wachten. De automobilisten grappen over onze bagage. Op de pont steekt een koel briesje op en we kunnen gratis over. Verderop krijgen we de eerste high-lights van Londen te zien; De Millenium Dome en de sluizen in de Theems. Al vaker op de foto maar in het echt zijn ze mooier. Bij de Dome zien we zelfs een ski-lift lopen. Morgen komen we daar dichter bij langs.

Inmiddels loopt het al tegen zessen. Het Antigallican hotel bestaat uit een pub en een hotel. De fietsen kunnen op de binnenplaats staan en daar zijn we blij mee. Nadat we de spullen naar ons minikamertje op de eerste verdieping hebben gesleept, nemen we eerst een koud biertje en een cider in de pub. Die glijdt moeiteloos naar binnen.
Het hotel heb ik uitgekozen op de prijs. Voor 55 pond hebben we hier een kamer. De meeste hotels in de buurt komen niet onder de 100. Dat je hierdoor wat mindere faciliteiten hebt, accepteer ik. Het kamertje is klein en de douche is lauw. Maar dat vinden we met deze temperaturen geen probleem. Het is eigenlijk meer een hostel want er is een grote keuken waar we gebruik van kunnen maken.
Van Lisa hebben we ooit soldatenmaaltijden gekregen en die warmen we hier op. Met een soepje vooraf en een yoghurt na hebben we de buik goed vol. Daarna nog een koffie. Terwijl ik dit schrijf zitten naast me Fransen een maaltijd op te warmen en even later komen Italianen binnen.
Morgen is het gelukkig zondag en omdat we vroeg vertrekken verwachten we weinig drukte in Londen. We kijken uit naar alle hoogtepunten waar we langs komen. En morgenavond weer in het tentje. Dat en de goede weersvoorspelling van de komende dagen zijn mooie vooruitzichten.

Klik op een foto hieronder om hem groter te zien. Je kunt daarna bladeren met de pijtjestoetsen

             
             
Vorige dag Overzicht Volgende dag