Donderdag 18 juli : Trouwdag
Traject : Bristol te voet (0 km – totaal 552 km)
Overnachting : Bristol Youth Hostel (£ 70,=)

Cycle travelers are rich beyond measure. Because we have all the time in the world.
--Mirella

Vandaag maar eens een dagje rustig aan doen. Dat hebben we wel verdiend en het is ook nog eens een feestdag voor ons. We beginnen met uitslapen. Het is hiervoor eigenlijk veel te warm in de kamer, maar het ligt wel lekker, dus we blijven wel tot half negen in bed. Daarna een ontbijten met vers fruit en yoghurt langs de kade. Wel in de schaduw want het is alweer en nog steeds erg heet.

De koffie lonkt en we zitten lekker lang in een café waar ze niet alleen lekkere koffie maken, maar ook nog eens vrije wifi hebben. Zo lukt het me om een beetje bij te komen met de reisverslagen.
Het is een drukke dag want we moeten hierna alweer lunchen in het park. Bij de super halen we een salade, melk en een sandwich. En dan Bristol maar eens bekijken.
De stad is in de Tweede Wereldoorlog behoorlijk plat gebombardeerd dus er staan veel nieuwe gebouwen. Ze hebben niet zo’n goede historie want er was hier een drukke slavenhandel. Daarna zijn ze overgestapt op nieuwe industrieën en dat is ze goed voor de wind gegaan.

We bekijken wat oude gebouwen, nieuwe gebouwen, de kathedraal en het hondje van Wallice en Grommit wat hier overal lijkt te staan. Bij de kathedraal is iets te vieren. Of het nu het einde van een studie of het begin is, wordt niet duidelijk. Er zijn veel jongen mensen in toga en de kathedraal is slechts beperkt toegankelijk. We kunnen gelukkig wel kijken bij ‘The harrowing of Hell’ in de kathedraal. Een zeer oud stuk dat bewaard is gebleven.

Aan het einde van de dag vullen we het vocht aan op een terras. Loes is inmiddels ook weer gearriveerd. De enige gast die ingegaan is op onze uitnodiging ter viering van ons 25 jarig huwelijk. We trakteren haar op een maaltijd. Zij trakteert ons op het voorgerecht.
Later is op het centrale plein, op een groot scherm, een opera te zien. Daar laat ik de dames even achter terwijl ik nog even een biertje nuttig en weer van de vrije wifi gebruik maak. Zo’n rustdag is leuk maar ik ben ook blij dat we morgen weer op de fiets kunnen.

Klik op een foto hieronder om hem groter te zien. Je kunt daarna bladeren met de pijtjestoetsen

                   
Vorige dag Overzicht Volgende dag