Fietsvakantie 2013
De hart van Engeland route
Van Harwich naar Lands End

Voor 2013 is het lang wikken wen wegen geweest voordat we eruit waren. Lange tijd heeft Lands End naar John O’Groats op het plan gestaan. Ik had zelfs het boekje al in huis, de boot was geboekt en ik was begonnen met de planning. Maar gaandeweg werd het duidelijk dat het niet zo’n leuke route was (veel drukke wegen) en dat het ook krap zou worden qua tijd.


Toch willen we graag in Engeland fietsen. Mijn oog valt op de ‘Hart van Engeland’ route . Deze lijkt aan onze criteria te voldoen. We willen graag een uitgezette route (waarom zelf doen als anderen het al gedaan hebben) en we willen graag wat entertainment onderweg. Het gastenboek van de mensen die hem al gedaan hebben ziet er goed uit. Ook op het forum zijn er positieve reacties. En een bijkomend voordeel is dat de GPS routes beschikbaar zijn. Saskia is ook vrij snel enthousiast, dus het lijkt of de ‘bullit through the church is’.


Als terugweg bedenken we dat we met de trein naar Brighton gaan en daar oversteken naar Frankrijk. Via de LF1 komen we dan weer in Nederland en vanaf IJmuiden steken we een keer schuin door naar Baflo. Een prachtig plan om vier weken te vullen met fietsen.

Uiteindelijk komen we tot de helft. Als we op Lands End zijn aangekomen en elkaar feliciteren met het resultaat, dan gaat de telefoon. Mijn zuster vertelt dat Ma overleden is. Een grote schok natuurlijk en we breken de tocht af en gaan naar huis.

Dit boek bevat daarom ook maar het verslag van de halve vakantie, die gelukkig wel een hele leek. We hebben genoten van de tocht in Engeland. De auteur van het boekje heeft prachtige wegen uitgezocht. Koop vooral het boekje want de achtergrond informatie erin is zeker de moeite waard.
Veel jaagpaden en oude spoorlijnen. Mooie landschappen, maar ook dwars door Londen heen. En zodra je aan de westkust komt dan is het klimmen. En niet zo’n beetje ook. Minstens 10, vaak 20 en soms wel 30%. Wat ook een gunstige bijdrage aan deze succesvolle vakantie leverde was het goede weer. Ongekend goed voor Engeland. Elke dag zon en een enkel buitje.
Kortom, ondanks het beroerde einde, hebben we toch een mooie tocht gehad. De vakantie van 2013 zal in het geheugen gegrift blijven. En als visueel hulpmiddel is deze site het resultaat. 

Door hier te klikken kom je bij het overzicht van de reis. Je kunt een dag kiezen en daarna dag voor dag door het reisverslag heen gaan. Ben je meer visueel ingesteld en zijn de foto's genoeg voor jou, dan kun je die hier bij elkaar vinden. En als je de tekst van het reisverslag graag off-line wil lezen dan kun je dat hier in een Word document downloaden.

!! De kaartjes kun je op klikken, dan worden ze groter getoond !!

Van ons tochtje zijn GPS gegevens beschikbaar. Deze zip file bevat naast de tracks die we gefietst hebben, ook alle campings in de buurt van de route. Bedenk wel dat ik niet alle campings gecontroleerd heb, dus als een camping er niet is, dan niet huilebalken bij mij. Daarnaast heb ik in een Excel file een reisschema gemaakt. Deze bevat de afstanden tussen de overnachtingen, de etappes en links naar campings en hostels.

Hans van der Veeke
Oktober 2013

Om terug te gaan naar de fietssite van Hans, klik hier.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, schroom dan niet om me te mailen. Dit kan op het volgende adres:

Wellicht ten overvloede: Alle foto's en teksten op deze site zijn (c) 2013 van Hans van der Veeke. Mocht je wat willen gebruiken, overleg dan eerst met mij!